Időpont: csütörtök 17:30, helyszín: RTH

Az őszi félévben tartott kurzus folytatása.

MEDI-KUrzuS II.
„A könyvek azért vannak, hogy megtartsák magukban a tudást, mialatt mi a fejünket valami jobbra használjuk. Az ismeretek számára a könyv biztosabb otthont nyújt. Az én fejemben bármilyen könyvszagú ismeretnek a felezési ideje néhány hét. Így hát az ismereteket biztos megőrzésre a könyveknek, könyvtáraknak hagyom, és inkább horgászni megyek, néha halra, néha új ismeretekre.” Szent-Györgyi Albert

A Medikurzus feladata az egészségügyi pályára készülő hallgatók ösztönzése. Igyekszik észrevenni és betölteni azokat a hiányosságokat, melyek az egyetemi oktatás kereteibe nem férnek bele. Ezért előtérbe kerül a gyakorlatias gondolkodás, konkrét esetek megbeszélése, interaktív helyzetmegoldások, kommunikációs gyakorlatok. Legfőbb célja a fokozott egyetemi terhelés mellett erősíteni a hallgató bizalmát saját tudásában.

A kurzus az orvosképzés különböző „stádiumaiban” járó hallgatók eltérő gondolkodásmódját értékként kezeli, ezáltal új perspektívák nyílhatnak a megoldáskeresésben. Nyitottak vagyunk az új ötletekre, melyek egy kezdő orvostanhallgató lelkes elhivatottságából fakadnak. Hivatásunkat együtt, felelősségteljesen, a keresztény értékrendnek megfelelően óvjuk és ápoljuk.

Időpontok: Csütörtök 17.30. - 19.00., RTH nappali
I. 02.20.
II. 02.27.
III. 03.06.
IV. 03.20.
V. 03.27.
VI. 04.03.
VII. 04.10.
VIII. 04.24.
IX. 05.08.
X. vizsga

Témák:
• Sürgősségi betegellátásban előforduló gyakori esetek, pl. acut coronaria syndroma, TIA és stroke, acut hasi kórképek
• Szuggesztív kommunikáció; vendég: Dr Fritúz Gábor
• Külső gyakorlat: Szent Imre Kórház, SBO; Szimulációs Kp.